Home Troubleshooting

Discussion

Left ArrowBack to discussions page
levente_jozsalevente_jozsa Posts: 2 Recruit
Hello,

We have an UR10e which has a really slow boot time (approx. 5min) with the latest SW 5.8.2 update. After the update I noticed constrained freedrive is not showing up, but the rest was working fine. We have another UR10e (running perfectly) so I checked the version numbers and they were both the same "ver.5.8.2.10297". 
It has URCap 1.5.1 with 2F-85 gripper but there was no problem with that.

I wanted to check some solutions from forums for the boot time but it didn't boot up. It shows the three dot loading screen than the "Debian GNU/Linux 8" screen and nothing else.

Any suggestions would be appreciated.

Cheers,
Levente 

Best Answer

Comments

  • levente_jozsalevente_jozsa Posts: 2 Recruit
    Thank you for your answer.

    I tried to get the calibration.conf file but with FileZilla I cannot connect to the cobot and if I insert the SD card in a laptop it requires formatting. So I'm stuck at this point. 

    Is calibration.conf file universal? Can I use it from another cobot or I have to use that file from the cobot which is not booting?

    I will check the constrained mode in settings.
  • matthewd92matthewd92 Founding Pro, Tactile Sensor Beta Testers Posts: 1,152 Handy
    edited July 29
    You can get the file from UR as well. Your distributor should be able to get it for you. Last time I had to get it, corrupted USB on a CB3, it took a couple of hours and I had it.  They just need the robot serial number. 

    It has to be that robot as that is the actual calibration of the arm. Otherwise you will not have a calibrated robot. 
Sign In or Register to comment.
Left ArrowBack to discussions page