Discussion

Left ArrowBack to discussions page
tom24tom24 Posts: 22Unconfirmed Apprentice

I am working on UR 10/CB3 programing and run the robot but when move the robot from waypoint to the next waypoint the robot is vibrating. so, what is the problem with vibrate the robot when run during the cycle from point to Pont? Do I have to update the software?

thank you for the help

Best Answer

Comments

  • matthewd92matthewd92 Posts: 931Founding Pro, Tactile Sensor Beta Testers Handy
    Vibrating while moving or after it gets to the next point?  What speed are you moving at?
  • tom24tom24 Posts: 22Unconfirmed Apprentice
    It is vibrating while moving, with the speed of 100%, and Joint speed is 80 °/s, and Acceleration 100°/s²  
  • matthewd92matthewd92 Posts: 931Founding Pro, Tactile Sensor Beta Testers Handy
    Is the payload and center of gravity set correctly?  That is about the only time that I see vibration during motion is when the CoG and payload are off.
  • tom24tom24 Posts: 22Unconfirmed Apprentice
    yes, I set the payload and center of gravity correctly before I start programing.
  • matthewd92matthewd92 Posts: 931Founding Pro, Tactile Sensor Beta Testers Handy
    Not sure then, those are about the only reasons that I see the arm vibrate during motion.  You may want to contact the distributor for additional help.  Upgrading software is never a bad idea and generally the first thing they are going to have you do anyways so it would not hurt to do that.
Sign In or Register to comment.
Left ArrowBack to discussions page