Discussion

Left ArrowBack to discussions page
MschackMschack Posts: 5 Apprentice
I am using the Robotiq 2 finger adaptive gripper 85. I have the latest version of the URCap installed with a UR5. The robot, at random times, will completely stop what it is doing and be in a dormant state. The light on the grippers turns red and blue and it will not grip. As far as the robot goes, it seems like it is waiting for the grippers to grip but they won’t. There are no popups on the pendant until I try to reactivate the grippers, and then I get an error message that says “An error occurred with the grippers. Go to installation tab > Gripper and tap ‘Scan’. Error code: [UCG-1]”. We haven’t ever really gotten this before (the robot has been running for almost 2 years now without this problem), so I’m not sure what the actual issue is, but it has shut down production twice now. Any help would be appreciated.

Comments

  • David_LevasseurDavid_Levasseur Posts: 181Beta Tester Beetle Handy
    Hello @Mschack, I opened a support ticket to assist you with this issue. You should receive an email shortly.
  • lmodenalmodena Posts: 2 Recruit
    I have the same kind of issue here. 2-finger Adaptive Gripper 85 connected to a wrist camera. When using the gripper, at random times, the robot stops and the LED flashes in red and blue color. The LED on the wrist camera connection also changes color.
    Can I get some help with that? Thanks
  • David_LevasseurDavid_Levasseur Posts: 181Beta Tester Beetle Handy
    Hello @lmodena, I opened a support ticket for you as well so we can gather all your information.
Sign In or Register to comment.
Left ArrowBack to discussions page