Discussion

Comments

2>
  • thewavethewave Posts: 6 Apprentice
    edited January 2018
    BLAH! After looking at my post I saw the problem.
    20/01/2018 08:27:10 *** unrecognized option(s) ***
    20/01/2018 08:27:10 	[1]  -nofixes
    Should have been -noxfixes not -nofixes

    Well hopefully my file contents and log file will help someone in the future.
    Thanks.

  • PierreOlivier_ProulxPierreOlivier_Proulx Posts: 61Beta Tester VIsion 1.1 Program, Vacuum Beta tester Handy
    if you put the export DISPLAY above the x11vnc command, does it works?
    Pierre-Olivier Proulx
    Software Designer
    [email protected]
  • thewavethewave Posts: 6 Apprentice
    if you put the export DISPLAY above the x11vnc command, does it works?
    Its working now. It was my -nofixes option typo in the xsessions file.
  • mkardasinskimkardasinski Posts: 25 Handy
    edited January 2018
    There has been mention of backing up the flash/usb drive before making any changes. What is the preferred method to do this as well as validating the backup?
  • jlespinosajlespinosa Posts: 5 Apprentice
    Hello, I followed up the procedure, and I got connection by VNC Viewer, but after a while without sending keys or moving the mouse the connection is refused from CB3 controller (1 or 2 minutes) .I must to reboot again but it's happening the same problem, any idea ? something wrong at the x11vnc parameters? or something at Debian ipconfig ? because the connection by ftp with Filezilla is refused too

    Please , see attached file x11vnc.log and screeshots

    Thanks in advance





  • mchangalamchangala Posts: 6 Apprentice
    What happens when you SSH into it?
  • jlespinosajlespinosa Posts: 5 Apprentice
    I don't know to use SSH, I followed the procedure, How I use SSH?
  • mchangalamchangala Posts: 6 Apprentice
    Hi,

    Use Putty(if on windows), select SSH, put your IP address in, when you click on open, the SSH window will ask for a user name and password.
    Username: root
    Password: easybot

    You will be in your linux backend.  !!! BE CAREFUL AS YOUR THE ROOT USER !!!  You can do alot once your in however you need to know about linux OS and how to navigate with a terminal. I wouldn't experiment in the UR box, better to get a junk computer with Linux and test your changes.
    I think UR has a modify Debian  Linux build. 

    To learn about linux you will need to google.  I like Ubuntu and Mint Linux. Or use a debian build.

    Good Luck!




  • jlespinosajlespinosa Posts: 5 Apprentice
    Ok, I got Putty, and I get now access to the terminal at UR , I like tu access to Polyscope by Tightvnc or VNC Viewer 
  • mchangalamchangala Posts: 6 Apprentice
    I do not know why your VNC and FTP cuts out.  Seems like the system goes to sleep or something. I would read the documentation on x11vnc, http://www.karlrunge.com/x11vnc/.  I would look at the http://www.karlrunge.com/x11vnc/x11vnc_opts.html#opt-forever, which gives insite to the options when you called x11vnc.  You can try to reopen x11vnc onces you SSH into your box. 


  • woodchopwoodchop Posts: 2 Recruit
    If you close the VNC viewer, it will not reconnect without rebooting Polyscope.
  • David_GariepyDavid_Gariepy Posts: 171Beta Tester Beetle, Wrist Camera URCap 1.3.0, Vacuum Beta tester Handy
    You can have a permanent access if you do the following : 

    1. In the SSH session, enter the following command: x11vnc -storepasswd easybot /etc/x11vnc.pass

    2. Using filezilla, copy the xsession file from root folder on your computer

    3. Open the xsession file using notepad++ and include the following line at the beginning of the file right under #!/bin/bash:    /usr/bin/x11vnc -xkb -noxrecord -noxfixes -ultrafilexfer -noxdamage -display :0 -rfbauth /etc/x11vnc.pass -rfbport 5900 -forever -auth root -bg -o /var/log/x11vnc.log

    1. Save the file and use filezilla to return the file in the root folder on the controller.

    2. Reboot controller and DONE!  use ULTRA VNC Viewer to connect to robot

    David Gariépy
    Integration Coach
  • jlespinosajlespinosa Posts: 5 Apprentice
    Ohh  . same thing  ,
  • jlespinosajlespinosa Posts: 5 Apprentice
    Thanks David and the other ones help me, I have no idea about what is happening , after reboot and the connection is made....I can play with Filezilla, Putty or Vnc viewer with no problems , but on Vnc viewer  , if I left a while without interacting whith Polyscope , the connection is refused from robot controller..I will try with another PC
  • yuvarajooyuvarajoo Posts: 8 Apprentice
    Hi,
    I have packaged an urmagic file for easy installation. Just extract to usb to install the magic file. This is modified from another person.
  • PierreOlivier_ProulxPierreOlivier_Proulx Posts: 61Beta Tester VIsion 1.1 Program, Vacuum Beta tester Handy
    I'm curious about how you are using vnc. Do you use it to monitor your production? Do you use it to program your robot remotely? Do you use it on your local network or over the internet?

    At Robotiq, developers use it mainly to test the urcaps we are working on without leaving our seat. I know, this is lazy.
    Pierre-Olivier Proulx
    Software Designer
    [email protected]
  • yuvarajooyuvarajoo Posts: 8 Apprentice
    Hi, we basically use it for remote programming and remote debugging. As you know it will be tiring to hold the teach pendant and program for a long and complex sequence. Using VNC means, we can use the real keyboard and mouse.
  • PierreOlivier_ProulxPierreOlivier_Proulx Posts: 61Beta Tester VIsion 1.1 Program, Vacuum Beta tester Handy
    Hi guys,

    Great news! No need to fiddle with the console and bash code to remotely control your robot anymore. With Remote Access, you can access the teach pendant directly in your web browser. On top of that, you can plug in webcams in the controller and see your robotic cell while jogging the robot.

    Try it out on the demo robot here.

    Pierre-Olivier Proulx
    Software Designer
    [email protected]
  • MarkusMarkus Posts: 1 Recruit
    yuvarajoo said:
    Hi,
    I have packaged an urmagic file for easy installation. Just extract to usb to install the magic file. This is modified from another person.
    Do you know something about the warranty of Universal Robots when "third party" software is gonna be installed?
    Best regards.
Sign In or Register to comment.
Left ArrowBack to discussions page